Red-Bull-officially-confirm-TAG-Heuer-Renault-power-unit-for-2016-F1-450x270

Red Bull en Torro Rosso gaan nauwer samenwerken

Torro Rosso Technische Directeur James Key gelooft dat het straks weer makkelijker wordt om technologie te delen met Red Bull Racing. Door terug te gaan naar Renault motoren in het seizoen van 2017. Ze overwegen zelfs nu al om de samenwerking te intensiveren in voorbereiding op 2017.

James Key legt uit dat het logische is dat er delen elkaar overlappen wanneer je twee teams in de Formule 1 hebt onder de zelfde eigenaar. Ze namen vorig jaar afscheid van Renault omdat het onzeker was wat ze gingen doen. Het stond nog niet vast dat ze lotus gingen overnemen. Bovendien was er vanaf beide kanten onvrede over de samenwerking, dit is nu allemaal uit de lucht.

Ze hebben nu voor Renault gekozen als motor leverancier zodat ze weer dezelfde leverancier hebben als Red Bull Racing zodat ze kennis en technologie kunnen uitwisselen. Het schept de mogelijkheid om voor beide teams met dezelfde oplossingen te komen. Onder andere voor het brandstofsysteem en hydraulica. Ze besparen ze veel kosten en ze maken weinig verschil voor de performance.

Comments

comments

Posted in Formule 1, Red Bull Racing and tagged , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *