spanje - max P1

Wij willen ook Formule 1 uitzenden!

Oh Max Verstappen heeft zondag een race gewonnen?  Nu willen wij ook Formule 1 uitzenden! Aldus NOS baas Jan de Jong. Die vindt namelijk dat Formule 1 op een open net thuis hoort en niet achter een betaald pakket. Echter de afgelopen jaren hebben ze bijna geen aandacht besteed aan de formule 1 en werd het altijd weg gemoffeld in hoekje bij Studio Sport.  Maar nu willen ze opeens alles gaan uitzenden, want volgens Jan de Jong moet een evenement met een Nederlandse deelnemer op de evenementen lijst staan zoals bijvoorbeeld schaatsen.

GP Spain - Team foto

Nou meneer de Jong ik zal je is wat vertellen, je hebt lekker dikke pech. De rechten van formule zijn zijn gekocht door Ziggo en ook voor de aankomende jaren zijn deze rechten voor Ziggo. Tevens is de FOM de gene die de rechten voor de F1 verkoopt, de exclusieve rechten voor alle Grand Prix’s zijn duur. In 2009 is er in Engeland tussen de 30 en 40 miljoen euro betaald voor de rechten. Ik denk niet dat onze overheid dit even gaat neer leggen om de Formule 1 op het open net te krijgen.

De NOS mag op dit moment 5 minuten van iedere race uitzenden en dit mag pas 2 uur na dat de race verreden is. En ik vind dat ze het daar bij moeten houden. Ze zenden ook geen wedstrijden uit van de Eredivisie en daar hoor ik ze ook niet over klagen.  Als ik die wil kijken dan moet ik ook betalen dus waarom voor de Formule 1 niet? We leven nu eenmaal in een tijdperk waar er op het open net niks bijzonders meer wordt uitgezonden. En wanneer je wel wat interessants wilt zien je extra moet betalen. En heel veel mensen doen dat ook!

Comments

comments

Posted in Formule 1 and tagged , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *